Aanbod

Recrea danslessen & workouts

Kleuterdans

In de lessen kleuterdans laten we de kinderen op een speelse manier kennis maken met de basiselementen van dans. Door in te spelen op de belevingswereld van het kind ontwikkelen de kinderen muzikaliteit, ruimte- en vormgevoel.
Er wordt ook aandacht besteed aan een juiste lichaamshouding en corrigerende oefeningen, hierdoor wordt er een basis gelegd voor een goede danstechniek.
De dansjes die de jongens en meisjes in de les kleuterdans leren, zijn steeds op eigentijdse muziek.

Kids Dance

Tijdens de lessen kids dance leren de dansers choreografieën op eigentijdse muziek, met invloeden uit verschillende dansstijlen: streetdance, freestyle, moderne dans, … Dansplezier staat centraal maar de focus wordt zeker ook gelegd naar de voorbereiding op hun latere danscarrière. Kortom, in deze lessen proeven de kids van verschillende stijlen waardoor ze een brede dansbasis kunnen vormen.

Dance Mix

In deze lessen zullen er verschillende stijlen afwisselend aan bod komen: van moderne en hedendaagse dans tot hiphop en jazz. De dance mix lessen zijn voor dames en heren die zich niet specifiek op één stijl willen toespitsen en heerlijk willen komen ontspannen en sporten zonder te veel prestatiedruk. Fun staat in deze lessen ongetwijfeld centraal.

Hiphop lessen

In de hiphop lessen wordt er gewerkt aan choreografieën in de verschillende stijlen die je in hiphop kan terugvinden: streetdance, lyrical hiphop, house, locking, ragga, … Er zal eveneens aan de hiphop basics (groove, flow, …) gewerkt worden.

Moderne lessen

In de lessen moderne dans worden er verschillende basistechnieken uit moderne dans, jazz en hedendaagse dans aangeleerd en verder uitgebreid. In deze lessen worden niet alleen choreografieën aangeleerd. Er worden ook stretch- en techniekoefeningen geïmplementeerd in deze lessen zoals plié, tendu en grondwerk.

Shape your body workout

Deze les combineert de schoonheid en zachtheid van yoga met de kracht en alignement van Pilates. Het doel is een fullbody en mind stimulatie. We werken in 4 delen: cardio en kracht om onze hartslag te verhogen, yoga om door te dringen tot in die diepe lagen van onze spieren en ons hoofd te balanceren, pilates voor het verstevigen en shapen van het lichaam en relaxatie voor de opgewekte energie te laten doorstromen in heel het lichaam.

80′-90′ workout

In deze les kan jij je innerlijke Jane Fonda tonen! Deze les is een full body workout op muziek van de jaren 80′-90′. We werken samen aan strakkere billen, buik, borsten en benen!

Yoga, stretch & meditatie

Wake up yoga & stretch

In deze les kan je rustig je lichaam laten ontwaken door de zachte yoga en stretchoefeningen die worden aangeboden. Een ideale manier om de week te starten. Je lichaam, spieren en geest zijn je dankbaar!

Yoga, stretch & relax voor jongeren

In deze les maak je kennis met yoga: bewust ademen, voelen en bewegen. Het ideale middel om rustig leren om te gaan met alle veranderingen in een tiener- en jongerenleven. Meer stressbestendigheid en innerlijke rust. Kom jij mee ontspannen?

Unwind & release

Unwind & release bestaat uit zachte bewegingen, je lichaam goed leren aanvoelen en je eigen grenzen respecteren. We laten onze adem ons eigen ritme bepalen. Deze lessen zijn geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Ideaal voor wie mag leren vertragen!

Relaxatie & meditatie

Relaxatie/meditatie, in deze lessen leer je je eigen zenuwstelsel tot rust brengen en om diep in jezelf te duiken, naar die bron van rust en vrede in jezelf. Ademhalingsoefeningen, (begeleide) meditatie en visualisatie, leren omgaan met stress & faalangst, leren werken met intenties, innerlijk reizen.

Wedstrijd-
teams

NO MERCY

Onze NO MERCY teams zijn onze show- en wedstrijdgroepen. We hebben een NO MERCY JUNIOR, NO MERCY CADET en NO MERCY team in de dansschool. Deze groepen zijn ook opgedeeld in moderne en een Hip Hop teams. In deze teams worden er voornamelijk choreografieën aangeleerd om hiermee aan optredens en wedstrijden deel te nemen. Deze groep is enkel toegankelijk voor gevorderde dansers die geselecteerd worden via een auditie. Wil je zelf graag bij NO MERCY dansen, dan kan je hier meer informatie terugvinden.

Technieklessen

In deze les gaan we jouw danstechniek oefenen en verbeteren. Dit zal gebeuren aan de hand van verschillende gecombineerde techniekoefeningen uit ballet, moderne dans en hedendaagse dans. Ook spierversterkende en verlengende oefeningen, zowel op de grond als staand (met en zonder barre) zullen aan bod komen. Deze les gaat niet om choreografieën maar wel om jezelf als danser naar een hoger niveau te tillen! De oefeningen die je in deze les zal volgen zorgen ervoor dat je ook choreografieën mooier en sneller onder de knie zal krijgen.