Dansstijlen

Recrea

Kleuterdans

In de lessen kleuterdans laten we de kinderen op een speelse manier kennis maken met de basiselementen van dans. Door in te spelen op de belevingswereld van het kind ontwikkelen de kinderen muzikaliteit, ruimte- en vormgevoel.
Er wordt ook aandacht besteed aan een juiste lichaamshouding en corrigerende oefeningen, hierdoor wordt er een basis gelegd voor een goede danstechniek.
De dansjes die de jongens en meisjes in de les kleuterdans leren, zijn steeds op eigentijdse muziek.

Kids Dance

Tijdens de lessen kids dance leren de dansers choreografieën op eigentijdse muziek, met invloeden uit verschillende dansstijlen: streetdance, freestyle, moderne dans, … Dansplezier staat centraal maar de focus wordt zeker ook gelegd naar de voorbereiding op hun latere danscarrière. Kortom, in deze lessen proeven de kids van verschillende stijlen waardoor ze een brede dansbasis kunnen vormen.

Hiphop lessen

In de hiphop lessen wordt er gewerkt aan choreografieën in de verschillende stijlen die je in hiphop kan terugvinden: streetdance, lyrical hiphop, house, locking, ragga, … Er zal eveneens aan de hiphop basics (groove, flow, …) gewerkt worden.

Moderne lessen

In de lessen moderne dans worden er verschillende basistechnieken uit moderne dans, jazz en hedendaagse dans aangeleerd en verder uitgebreid. In deze lessen worden niet alleen choreografieën aangeleerd. Er worden ook stretch- en techniekoefeningen geïmplementeerd in deze lessen zoals plié, tendu en grondwerk.

Technieklessen

In deze les gaan we jouw danstechniek oefenen en verbeteren. Dit zal gebeuren aan de hand van verschillende gecombineerde techniekoefeningen uit ballet, moderne dans en hedendaagse dans. Ook spierversterkende en verlengende oefeningen, zowel op de grond als staand (met en zonder barre) zullen aan bod komen. Deze les gaat niet om choreografieën maar wel om jezelf als danser naar een hoger niveau te tillen! De oefeningen die je in deze les zal volgen zorgen ervoor dat je ook choreografieën mooier en sneller onder de knie zal krijgen.

Dance Mix

In deze lessen zullen er verschillende stijlen afwisselend aan bod komen: van moderne en hedendaagse dans tot hiphop en jazz. De dance mix lessen zijn voor dames en heren die zich niet specifiek op één stijl willen toespitsen en heerlijk willen komen ontspannen en sporten zonder te veel prestatiedruk. Fun staat in deze lessen ongetwijfeld centraal.

Do-In Yoga

Deze bewegingsleer is duizenden jaren geleden ontwikkeld als zelftherapie voor een optimale gezondheid en weerbaarheid tegen ziekte. Do-In bestaat uit een combinatie van meridiaanstrekkingen, zelfmassage, ademhalings- en energieoefeningen. De oefeningen optimaliseren de energie (Ki) die door de energiebanen stroomt en verbeteren de communicatie tussen lichaam en geest. Het helpt om voor jezelf bewust ruimte en tijd te creëren. Activeert het zelfvermogend van het lichaam een geeft het de ruimte om opgeslagen pijnen, emotie en andere trauma’s op te lossen. Zie het als een cadeau aan jezelf. Voor iedereen geschikt die graag de eigen verantwoordelijkheid wil nemen voor zijn/haar welzijn.

Ballet Workout

In deze les worden oefeningen uit ballet, pilates en yoga gecombineerd. Spierversterkende en verlengende oefeningen worden zowel op de grond als staand (met en zonder barre) aangeleerd en uitgevoerd. Je gaat er dus zeker en vast van zweten! Deze trend komt overgewaaid uit Amerika, waar veel modellen en actrices deze workout doen om lange, slanke spieren te krijgen en een mooiere houding. Wil je naast werken aan je lichaam ook je danstechniek, lenigheid en conditie bijschaven? Dan is dit de ideale les voor jou! Deze les kan je met en zonder danservaring volgen. Iedereen kan op zijn eigen niveau de spierversterkende oefeningen uitvoeren.

Deze les is geen typische dansles en hier zullen dus ook geen danschoreografieën aangeleerd worden. De les staat in het teken van danstechniek en oefeningen voor de spieren. Deze les is toegankelijk voor iedereen, de minimumleeftijd is 15 jaar, maar deze les is natuurlijk ook voor volwassenen.

Hedendaagse dans

In de lessen hedendaagse dans ligt de focus op vloeiende, aaneengeschakelde bewegingen en grondwerk met aandacht voor een goede hedendaagse danstechniek en het aanvoelen van de muziek of het ritme. In deze lessen maak je bovendien kennis met partnering, improvisatie en staat een creatieve focus op dans centraal. Deze les is toegankelijk voor iedereen, ouder dan 15, ook volwassenen, die een beginnend of mid-level niveau in hedendaagse dans behalen.

Wil je graag je danstechniek snel naar een hoger niveau halen of zeker en vast onderhouden? Dan raden wij de les ‘ballet workout’ aan in combinatie met de hedendaagse les, moderne les of een techniekles naar keuze.

Wedstrijd-
teams

NO MERCY

Onze NO MERCY teams zijn onze show- en wedstrijdgroepen. We hebben een NO MERCY JUNIOR, NO MERCY CADET en NO MERCY team in de dansschool. Deze groepen zijn ook opgedeeld in moderne en een Hip Hop teams. In deze teams worden er voornamelijk choreografieën aangeleerd om hiermee aan optredens en wedstrijden deel te nemen. Deze groep is enkel toegankelijk voor gevorderde dansers die geselecteerd worden via een auditie. Wil je zelf graag bij NO MERCY dansen, dan kan je hier meer informatie terugvinden.