De langste nacht De langste nacht
De langste nacht De langste nacht

Zondagavond 17 december 2023

Startuur:
18u30 (welkom vanaf 18u15 om te landen)

Einduur:
22u (kan licht uitlopen)

Begeleiders:
Anneleen Meurs & Elke Vanbrusselt

Prijs:
€35 leden van dans- en yogastudio Yo, €45 voor niet-leden

Artwork: Nicky Janse

Info & programma

Op vrijdag 22 december is het midwinter. De kortste dag in het noordelijk halfrond. Dat wil zeggen dat we ons bevinden in de donkerste periode van het jaar(wiel). De nacht, de maan en de sterrenhemel omarmen de aarde met een warme, donkere mantel. In de energie van deze periode willen wij samen met jou het donker eren én het licht opnieuw verwelkomen.

Wil jij in deze tijd van het jaar het liefst een winterslaap starten zoals beer dat doet? Heb je tijd nodig om te verwerken, te ontspannen en gewoon te mogen zijn, buiten de drukte van alledag? Gun jezelf dan deze magische avond.

Neem bewust tijd, kom mee het licht in jezelf en dus ook in de wereld uitnodigen. Wat mag er opnieuw geboren worden in jezelf? Wat mag met licht gevoed worden en wat mag de donkerte voor altijd meenemen?

Op het programma:

  • Beweging- en lichaamsconnectie moment
  • Een sjamanistisch ritueel
  • Intentionele verzamelingswandeling
  • Meditatie

Samen gaan we bewust de langste nacht tegemoet.
Wij zorgen ervoor dat jij je gedragen kan voelen en kan ontspannen (denk praktisch aan: een lekker warme ruimte en het juiste materiaal tot thee, water en snack).

Wat mag je voorzien?

  • Gemakkelijke kledij
  • Wandelschoenen of makkelijke buitenschoenen
  • Eventueel schriftje om je ervaringen te noteren

Er is geen ervaring nodig om deel te nemen. Deze avond is voor volwassenen, maar aarzel niet als je een jongvolwassen dochter/zoon hebt om deze mee te nemen.

Over de begeleiders

Anneleen Meurs
Anneleen is oprichtster van dans- en yogastudio Yo. Ze studeerde af als agoog en dans- en bewegingscoach. Na meer dan 15j ervaring als lesgever dans hield ze zich de voorbije jaren voornamelijk bezig met zelfontwikkeling. Ze volgde heel wat trajecten en workshops yoga, persoonlijkheidsgroei en ontwikkelde een passie voor sjamanisme. Anneleen is graag bezig met alles wat lichaam en natuur is in z’n breedste betekenis. In haar vrije tijd zit ze graag aan haar draaischijf om de leukste potten tot leven te toveren en houdt ze van het ontdekken van nieuwe dingen. Anneleen is mama van Vivi-Lou en vrouw van Nicky.

Elke Vanbrusselt
Iedere wil kort en bondig.
Iedereen wil duidelijk en afgelijnd.
Want dat geeft controle.
Dat geeft een vals gevoel van veiligheid.

Maar als er 1 ding duidelijk is, dan is het dat Elke dit niet is. Ze is iedere dag anders en daarbij een uitnodiging voor jou om ook deze vrijheid te nemen, vooral jezelf te zijn en te ontdekken wie je echt bent.

Wil je toch wat meer over haar weten?
Denk dan aan: moeder, vrouw, vriendin, support voor haar team en klanten, human design enthousiast, diegene tussen boven & onder en liefhebster van diep & puur.

Schrijf je in via onderstaand formulier

  • DD slash MM slash JJJJ